Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.
északkelet Törökország - Uzungöl és környéke
ha5oj - július 12 2011 21:39:41
Törökországi élményeink

Hírek képei: sumela1.jpg

Hírek képei: sumela3.jpgHírek képei: sumela2.jpgTrabzonból a Sumela monostor felé vettük az irányt. Rövid autózás után érkeztünk az erdei parkolóba, ahonnan nem kevés emelkedőn, majd lépcsőn felmászva jutottunk a pénztárig. Innen a belépő jegy birtokában már csupán néhány emeletnyi lépcsőzés, és benn is voltunk az épületben. A monostor szobáit, termeit a sziklába vájták, csupán az első fal lett felépítve, természetesen a helyi mészkőből. A látvány messziről és közelről egyaránt lenyűgöző, a komplexum gyakorlatilag a szinte függőleges sziklafalon függ. Elképzelni is nehéz, hogy a XIII. században, amikor jelenlegi formáját elnyerte, milyen technikai eszközökkel tudták ezt az építkezést véghezvinni. A termekben levő freskók meglepően jó állapotban maradtak fenn.

 

Hírek képei: uzungol4.jpgHírek képei: uzungol4.jpgTovább haladva Uzungöl (Hosszú tó) irányát céloztuk meg. Ez egy gyönyörű kis hegyi tavacska, 1150 méter magasan a tengerszint felett. Létét egy földcsuszamlásnak köszönheti, mely elzárta a völgyet, igy az itt folyó hegyi patak vize tóvá duzzadt. A falu lakossága felismerte a hely turisztikai adottságait, a környék kirándulási lehetőségeit, és egy turista paradicsomot alakítottak ki. Rengeteg családi üzemeltetésű kiadó szoba, panzió, szálloda és étterem várja a pihenni, túrázni vágyókat, megfizethető áron. A klíma rendkívül érdekes, napközben szép napsütés, késő délután azonban leszáll a köd, és gyakran esik az eső. A hely annyira megfogott, hogy természetesen telepítenünk "kellett" egy geoládát arra a pontra, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a tóra.


Hírek képei: uzungol2.jpgHírek képei: uzungol3.jpgKis esős kiruccanás a tótól a 2200 méter magasan levő fennsíkra, Sultan Murat yaylasi-ba. Eleinte rendes aszfaltos, betonos, macskaköves úton haladtunk, aztán az egyik útirányjelző tábla egy földútra terelt bennünket. Hosszú kilométereken át kanyarogtunk a keskeny hegyi szerpentinen, időnként egy-egy autó, mikrobusz, vagy teherautó jött szembe velünk. Szükség volt a mikrobuszon látható feliratra! A köd annyira leereszkedett, hogy az utat alig láttuk. Már majdnem azon gondolkodtunk, hogy visszafordulunk, amikor megpillantottuk a falu nevét jelző táblát. És láss csodát, a semmi tetején néhány bódé házikó, egy aránylag nagy méretű szálloda, néhány étterem, teázó, két hentes üzlet (a jobbra levő képen), egy minaret és egy épülő hatalmas minaret fogadott minket. Utólag tudtuk meg, hogy ez az apró falucska minden évben, májusban (amikor a nap is süt), nagyszabású fesztivált rendez itt a semmi közepén......most július van, erről lemaradtunk.

északkelet Törökország - Trabzon
ha5oj - július 11 2011 22:12:46
Törökországi élményeink

Munka adódott Törökország északkeleti részén, úgy döntöttünk hát, hogy kicsit megismerjük ezt a távoli vidéket. Ankarából útközben figyeltük a tájat, a megszokott kopár hegyek látványa kísért hosszú kilométereken át. Viszont ahogy közeledtünk a tenger felé, egyre zöldebb lett minden, rövidesen kisebb bokrok, majd elvétve fák is feltűntek. A tengertől talán 40-50 km-re megjelentek végre az erdők is!

Hírek képei: trabzon1.jpgHírek képei: trabzon2.jpg

Első állomásunk Trabzon volt, egy kisváros a Fekete tenger (Karadeniz) partján. Itt sikerült megismerni az igazi török közlekedést! Szűk utcák, mindenhol dugó, az autók arra kanyarodnak, amerre éppen dolguk van, a közlekedési szabályok csak nyomokban ismerhetők fel.

A városban sétálva derült ki (számomra, aki hülye vagyok történelemből), hogy ebben a városban született Szulejmán szultán, aki a török idők végén Szigetváron halt meg. Több helyen is megemlítik ezt, még az éttermekben is, amikor kiderül, hogy magyarok vagyunk. Szulejmán annyira "magyar" a törökök szemében, hogy büszkén mesélik nekünk, és feltétlen nézzük meg a török magyar barátság parkot. Nem mondtuk el senkinek, hogy mi kicsit másképp emlékszünk erre a "baráti látogatásra".

Hírek képei: trabzon3.jpg

 

Természetesen igyekeztünk minden szépet és jót megnézni rövidke itt tartózkodásunk alatt. Az egykori vár árok gyönyörű sétáló parkká alakult, hétköznap lévén napközben nem volt sok ember, délután viszont benépesedett.


 

Hírek képei: trabzon5.jpg

Hírek képei: trabzon4.jpg

Mi sem természetesebb, a kötelező programok között szerepelnie kell Atatürk trabzoni háza meglátogatásának. Ha igazat ír az ismertető tábla, Atatürk egy alkalommal járt itt, "lájkolta" a házat, amit nyomban meg is kapott. Ezután mindössze 2 napot lakott ebben a csodálatos épületben.

 

A másik híres épület az Ayasofya templom-múzeum.
A freskók természetesen megrongálva
(mivel a helyi vallás tiltotta az ember ábrázolást),
de felismerhetően maradtak meg.

Hírek képei: trabzon6.jpg

 

Azért nem bírom kihagyni, hogy froclizzam egy kicsit az édességet kedvelőket, ilyen és ehhez hasonló tortakölteményeket találtunk, nem egy helyi cukrászdában.

Hírek képei: trabzon8.jpg

 

 

 

Valamint itt sikerült felfedeznem fél éves itt tartózkodásom óta az első rövidhullámú rádióamatőr antennát egy háztetőn!

Nosztalgia Rádiótöbbtusa verseny
ha5oj - június 26 2011 09:14:29
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

Sziasztok !

Akik elfelejtették, vagy még nem döntöttek, szeretnélek Benneteket emlékeztetni, hogy közeleg a jelentkezési határidő a 2011. évi Nosztalgia Rádiótöbbtusa "Győrök Imre" Emlékversenyre, melyet 2011. július 22-24. között rendezünk Salgótarján-Salgóbányán.

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel ez az összetett tevékenység, illetve akik szeretnének találkozni, beszélgetni, feleleveníteni a hajdani többtusa versenyek hangulatát régi barátaikkal, versenytársaikkal.

A részleteket a  www.ha8kux.com weboldalon találhatjátok.

2011. június 30-ig várom a jelentkezéseket

73!

Feco HA8KW

50 MHz
ha5oj - június 21 2011 10:08:37
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

A Médiatanács 725/2011. (VI. 1.) számú határozataA Bp-O1 adó lekapcsolása érdekében a Magyar Televízió Zrt. országos közszolgálati műsorszolgáltató jogosultsága érvényességi idejének meghosszabbítása tárgyában született 1928/2006. (IX. 6.) sz. ORTT határozat módosítása

A Médiatanács módosítja a Magyar Televízió Zrt. országos közszolgálati műsorszolgáltató jogosultsága érvényességi idejének meghosszabbítása tárgyában született 1928/2006. (IX. 6.) sz. ORTT határozatot oly módon, hogy rendelkezik az m1 műsorának a határozat I. pontjában szereplő budapesti telephelyű, a gerincadók sorában 2. sorszám alatt meghatározott adó felhasználásával történő sugárzásának 2011. augusztus hónap 15. napján történő megszüntetéséről, és ugyanezen időponttól az adót törli a gerincadók listájáról.

BURABU "Agytorna bajnokság"
ha5oj - június 14 2011 14:17:57
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

Sziasztok!

Aki esetleg lemaradt róla, de kedvet érez egy kis agytekervény tornára, az ez évi BURABU AGYTORNA BAJNOKSÁG feladványát megtalálja a FÓRUMOK -> HUMOR -> FEJTÖRŐ rovatban.

Jó szórakozást kívánok!

10 000. látogató
ha5oj - június 14 2011 09:06:29
Ankara news

Hírek képei: 10000.jpg

Szeretettel köszöntjük minden olvasónkat !


Öröm számunkra, hogy ilyen sokan olvassátok a honlapunkat.....talán mégsem feleslegesen szánunk rá ennyi időt. Három hónappal ezelőtt, amikor elkészültem a honlappal, még nem mertem volna gondolni, hogy ilyen rövid idő alatt eljutunk a 10000. látogatóig! (még, ha ennek a számnak egy része a kereső gépek műve is) A jelenlegi statisztika szerint 26 ország 98 városából néztek rá az oldalra, még Californiából is van visszatérő olvasónk! Köszönjük az érdeklődést, és igyekszünk a jövőben is érdekes olvasni valóval feltölteni a honlap különböző rovatait. Ha nem titok, (és persze figyelt rá az illető) szeretnénk megtudni, ki volt a 10000. látogatónk (a várost tudjuk Kacsintás )

A honlappal kapcsolatos észrevételeiteket, javaslataitokat szívesen olvasnánk a vendégkönyvben.


Jutka és Pisti

BURABU
ha5oj - június 07 2011 20:01:17
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)Sziasztok!

Ne felejtsétek, a hét végén BURABU Csepelen.

A rendezvény programja: http://www.radiovilag.hu/burabu.htm
Péntek este főzőverseny, szombaton a tavalyi RH Budapest bajnokság, a CQ Budapest, és a HA-Happy New Year, az YL-OM versenyek díjátadója, majd morze szinkron adás, és tréfás agytorna vetélkedők. A gyerekeknek rókavadász miniverseny. Konstruktőri kiállítás és verseny, valamint egész nap börze.

A jó idő meg lett rendelve, reméljük az "időjárásfelelős" leszállítja Csepelre ......hi

Mindenkinek jó szórakozást, aki el tud jönni !

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

Türkiye - Törökország

Current time in Ankara, Turkey

Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

Európai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu