Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.
Geocaching bemutató a Nagy Sportágválasztón
ha5oj - szeptember 17 2011 09:23:26
geocaching

HA7PC (FóKa) Karesz közreműködésével a Budapest Nagy Sportágválasztó nevű rendezvényen a Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub Geocaching Szakosztálya bemutatót tart. Ez alkalomból egy két pontos "esemény geoládát" rejtenek el a rendezvény helyszínén.

koordináták, friss hírek: katt ide!

Csillagászok megtalálták a Tatooine bolygót !
ha5oj - szeptember 16 2011 08:53:15
űrkutatás

Csütörtökön este jelentette be a NASA az első olyan bolygó felfedezését, amely két csillag körül kering - akárcsak a Tatooine a Csillagok háborújában.

Bővebb információ a Magyar Csillagászati Egyesület hírportálján. A felfedezés méréseiben magyar csillagász is részt vett!

A kettőscsillagról és most felfedezett bolygójáról egy látványos animációt láthatsz a "részletek"-re kattintva.


Részletek
Tudományok hídja
ha5oj - szeptember 15 2011 22:10:22
TUDOMÁNY - TECHNIKA

Első alkalommal rendezik meg szeptember 17-én a Tudományok Hídja tudománynépszerűsítő rendezvényt a budapesti Lánchídon. Az esemény célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a tudományok iránt, valamint magyar találmányokat, és hazai vezető kutatóhelyeket mutasson be. A hídon a különböző tudományterületek más-más szektorokban mutatkoznak majd be. A látogatók saját csillagtérképet készíthetnek, tésztahidat építhetnek, és űrrepülőpilóta-teszteken is részt vehetnek. Lesz vulkánkitörés, rakétakilövés és bemutatkozik az első magyar műhold, a Masat-1 is.

A rendezvény időpontja: szeptember 17. 16 órától 23 óráig

Helyszín: Lánchíd - Széchenyi tér

program infó                            helyszínrajz

A rendezvényre utazóknak a MÁV 50%-os utazási kedvezményt ad!


CQ GYEREKNAP őszi forduló
ha5oj - szeptember 08 2011 13:39:20
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

A gyerekek rádiós aktivizálásának következő (őszi) fordulója 2011. szeptember 11-12. Frekvencia rövidhullámon: 3620kHz ± QRM, valamint a 2m-es amatőrsáv.

Kapcsoljatok be minél többen, QSO-zzatok a gyerekekkel Ti is !

infó: http://www.cqgyereknap.hu/

IOTA MARATHON
ha5oj - szeptember 07 2011 19:14:27
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

2014-ben lesz az IOTA (Islands On The Air) rádióamatőr "sziget vadászat" fennállásának 50. évfordulója.

Ez alkalomból az Angol Rádióamatőr Szövetség (RSGB) IOTA csoportja marathoni aktivitást hirdet, 2012 január 1. - 2013 december 31.-ig.

A résztvételi feltételek (verseny kiírás) "sziget vadászok", "sziget aktivátorok" és "megfigyelő amatőrök" részére a LETÖLTÉSEK menü RÁDIÓAMATŐR rovatában találhatóak.

Eredményes "szigetelést" kívánok minden résztvevőnek!

Ismét itthon Ankarában
ha5oj - szeptember 05 2011 09:26:32
Ankara news

Sajnos ez is letelt!

Az alábbi hírek már csak emlékek, de szép emlékek. Villámgyorsan elrepült a tengerparti szabadság. Reggel elindultunk 40(up) fokos melegben, és megérkeztünk Ankarába ahol délután szűk 30 fok hideg várt minket.

Ma reggel már a vekker ébresztett, ismét kezdődnek a dolgos hétköznapok.
Élményeinkről bővebb írást és a galériában fényképeket rövidesen megtaláljátok!

Soká lesz még jövő nyár?

RAFTING
ha5oj - augusztus 30 2011 20:33:39
Törökországi élményeink

 

Régóta szemeztünk már a raftingolással (vadvizi evezés), de eddig nem mertünk belevágni. Most három lépcsőben kipróbáltuk! Kár volt eddig halogatni, NAGGGYON JÓÓÓÓ!

Hírek képei: rafting1.jpgHírek képei: rafting2.jpgAz első lépcső egészen light-os volt, tulajdonképpen csak egy kis ismerkedés a sodrással. A Saklikent szoros kijáratánál lehetett kipróbálni az erős sodrású, de nem túlzottan "buckás" folyón egy 30 perces lecsúszást, egy a képen látható "fánkban". Nagyon élveztük, villámgyorsan eltelt a fél óra, és már célba is érkeztünk. A fotós azért nem nyugodott bennem, a fényképező gépet beletettem egy cippzáras nejlon zacskóba, így tettem vízhatlanná, és száguldás, irányítás közben azért sikerült néhány jó képet elkattintani. Mindkettőnknek nagyon tetszett, máris azon gondolkodtunk, ezt hosszabban is ke kellene próbálni.

 

Hírek képei: rafting12.jpg

Gondolatot tett követett, a neten Jutka ráakadt, hogy egy közeli másik folyón, a Xantoson egész napos program keretében, kétszemélyes kajakokkal, csoportosan lehet lemenni körülbelül 14 km hosszan, egészen a tengerig. Az első kísérlet után 8 nappal már ott is voltunk a starthelyen. Szép létszámú társaság gyűlt össze, és nem csak mi voltunk kezdők. Két gyakorlott vezető kísérte a csapatot végig a foloyón. Itt az elején szóltak, hogy a fényképező gépeket, és egyéb vízérzékeny dolgainkat tegyük be egy nagy zárható műanyag bödönbe, azt a kísérők hozzák. Szerencsére ők fotóztak rendesen, a képeket a végén jutányos áron azonnal CD-re írva meg lehetett venni.

Hírek képei: rafting3.jpgAz evezést több kikötéssel szakítottuk meg, az elsőnél indult a buli, iszapfürdőt vett mindenki......a Tenkes kapitánya jutott eszembe: "....kenjük a nemes iszapot a bal kezünkkel a jobb vállunkra....." azután egymásra.....végül egy kis "sárdobálás". Percek alatt mindenki "megszépült" az iszappakolástól. A végén a megmártózás a tizenvalahány fokos vízben egy pillanatig megrázó élmény volt, de utána már határozottan jól esett.

Hírek képei: rafting4.jpgA következő megálló kalóriapótlás gyanánt egy kis dinnye evészet volt. A parton ahol elődeink hozzánk hasonló módon elköpködték a dinnyemagokat, rengeteg kis dinnye palánta kelt már ki. Jövőre nem is kell a kísérőknek vinni a gyümölcsöt, helyben szüretelhetik. Az "üzemanyag felvétele" után ismét egy kis úszkálás az erős sodrású folyóban, majd irány tovább.

A tenger előtti utolsó megálló előtt kísérőnk sorba állította a vízen az összes kajakot, majd közölte, a következő megállónál ebéd, és az utolsó mosogat! Szép hajrát vágott le a csapat, a gyakorlatlanabbja (mint mi is) forgott időnként mint a ringlispíl. Végül jól belehúztunk, nem mi lettünk a mosogatók. Az ebéd - mi más is lehetne - roston sült csirke, bulgur, saláta és EFES (az egyetlen török sör).

Ebéd után a célegyenes: irány a tenger! Itt már síma volt az út, a folyó széles, kevés zubogóval. Kikötés után beúsztunk a folyó sodrával a tengerbe. A határvonal - tényleg szinte egy vonal - nagyon jól érezhető, a víz hirtelen, legalább 15 fokkal melegebb lett, sós, és élénk türkiszkék színű!

Hírek képei: rafting6.jpg

Hírek képei: rafting7.jpgEzek után már nincs megállás! Mindössze négy nap telt el, és máris egy igazi, zubogókkal teli folyón találtuk magunkat, a Köprüçay-on. Az út egy kis falun vezetett keresztül: Beşkonak-on. A "beş" az ugye törökül 5, a "konak" meg szerintem konyak, tehát jó helyen járunk! Király Hát nem ez volt a jelentése, viszont a "vizitúravezetőnk" éttermében egy nagyon finom, szőlőlevélben sült pisztrángot ebédelhettünk. A receptje nemsokára fenn lesz a "főzőcske" rovatban.

Hírek képei: rafting8.jpg

Na de ne szaladjunk ennyire előre, jöjjön előbb a víz....... a "beavatás" egy zuhanyzás a vízesés alatt....... lehetett vagy 10-12 fok "meleg" a lezúduló áldás! Csónakosunkkal bejártuk a folyó első rövid szakaszát, rengeteg vízesés, zubogó, szinte "méterenként". Még a kősziklából, sőt egy helyen egy fából is víz csurgott mindenhol.

Hírek képei: rafting9.jpgItt a folyó felső szakaszán kaptuk a névjegyet a fent említett rafting-étterem tulajdonosától, és mentünk vissza ebédelni, majd gumicsónakba szállni. Ezek már többszemélyes bárkák voltak, a gyakorlott vezetőnk, egyúttal kormányosunk hátul ült, előtte a többiek. A képen látható felszerelés (mentőmellény, sisak) kötelező! Amikor megtudta, hogy kezdők vagyunk (iki macar amatör), előre ültetett, ahol az igazi buli van!

Hírek képei: rafting10.jpgMindíg dirigált, hogy ki, hogyan evezzen, és ügyesen kormányozta a csónakot a vizi bukkanókra, zubogókra, és a legerősebb sodrásba. Időnként a kövek között körbe forgatta a társaságot, néha pedig véletlenül valakinek a vízbe kellett esnie, vagy egy erős hidegzuhany jött az evező lapátról.

 

A 3 óra nagyon gyorsan eltelt, rengeteg új élménnyel lettünk gazdagabbak.

Hírek képei: rafting11.jpg

Mi jöhet még ezek után? Talán egy igazi keskeny és sebes hegyi patak, vagy a Niagara? Majd meglátjuk.....

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

Türkiye - Törökország

Current time in Ankara, Turkey

Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

Európai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu