Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.
Gyorstávírász verseny 2011
ha5oj - augusztus 27 2011 21:37:13
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

Az idei Gyorstávírász Országos Bajnokságon első helyezett, vagyis

Országos Bajnok lett a HA5KHC Puskás Tivadar Rádióamatőr Klub csapata!

Hírek képei: gytob2011.jpg

Gratulálok a lyányoknak, fiúknak a gyönyörű eredményhez!

(és egyúttal irigykedem, amiért idén nem tudtam Veletek lenni a versenyen)

Kirándulás egy görög szigeten
ha5oj - augusztus 24 2011 19:03:47
Törökországi élményeink

Meis - Castellorizo

Hírek képei: meis1.jpg

Mondhatnánk sok mindent, például, hogy már nagyon untuk a török kaját, vagy elegünk volt a török tengerpartból, esetleg vágytunk egy kis EU-s levegőre ezért szakítottuk félbe a török tengerparti nyaralást, és átruccantunk Görögországba..... De mindez nem lenne igaz. Az viszont igen, hogy az elmúlt napokban sokfele jártunk a strandokon kívül is (ezek egy részéről már írtunk néhány sort, egy része kimaradt a tudósításból, mert nem működött rendesen az internetünk.....de ne csüggedjetek, a "havi élményeink" között mindenről írni fogunk), viszont egy csábító program még hátra volt - amit nem jegyeztünk elő - mégpedig egy közeli görög sziget meglátogatása. Kaş falucska török kikötőjétől 20 perc hajókázásnyi távolságra van Meis (Castellorizo) szigete, ami Görögország legkeletibb pontja ..... jó távol az "anyaországtól".

Hírek képei: meis2.jpgHírek képei: meis3.jpgHajóra szálltunk hát, és útnak indultunk. Egy napos program, a hajó reggel indul, délután visszatér Kaş-ba, tehát sok idő nincs a szigeten. Arra viszont éppen elég volt, hogy felmásszunk a kikötőt egykoron védő fellegvárba, majd innen megcélozzuk a hegytetőt, ahonnan szinte az egész szigetet belátni. "Véletlenül" ezen az útvonalon volt egy geoláda is, amit feltétlen meg kellett keresnünk (nekem kétszeres okom is volt rá, hiszen nem volt még görög megtalálásom). A hőmérséklet kellemes meleg volt, alig érte el a 40 Celsiust, így mire felértünk a hegytetőre mindenünk vizes volt, pedig nem is csobbanással kezdtük a napot.


 

Hírek képei: meis4.jpgHírek képei: meis5.jpg

Az út az a szép kacskaringós fehér sáv, ami a hegyre vezet fel a bal oldali képen. A tetején az egyik lépcsőfokra egy 400-as szám volt írva. Sejtésünk szerint ez a tengerszint feletti magasság lehet (a tengerszinttől indultunk). Innen még azért lehetett felfele gyalogolni egy keveset. Mivel görög területen jártunk, ahol már nagyon régen is éltek emberek, mindenfelé kerestük a görög mythos-t ....... végül a kikötőben találtuk meg, egy étteremben. Alaposan meg is vizsgáltuk, egy disznóhúsból (végre!) készült muszaka kíséretében. Visszatérve török földre, útközben a szállásunk felé, még volt idő ismét megmerülni a Földközi tenger (Akdeniz) hűsítő habjaiban.

Első Nemzetközi Geocaching Nap
ha5oj - augusztus 19 2011 08:11:47
geocaching

Ez év augusztus 20.-án, vagyis most szombaton lesz az Első Nemzetközi Geocaching Nap!

A nagy napot megünnepelheted azzal, hogy részt veszel egy hivatalos geocaching rendezvényen, vagy egész egyszerűen megtalálsz legalább egy db .com-os geoládát ezen a napon. Bárki, aki megtaláltként regisztrál egy .com-on létező geocache-t ezen a napon, vagy résztvételét regisztrálja egy hivatalos geocaching rendezvényen, megkapja a nemzetközi geocaching napi ajándékot (nem tudni, hogy mi ez, valószínűleg virtuális ajándék......a szerk. megjegyzése).

 

This Saturday, August 20th is the first International Geocaching Day! You can celebrate with fellow geocachers at an event near you or simply mark the day by finding a geocache. Anyone who finds a cache or logs an "attended" for an event will receive the International Geocaching Day souvenir. If you are in the Seattle area, we hope you will be celebrating International Geocaching Day with us at the annual Geocaching Block Party.

 

forrás: www.geocaching.com newsletter

Budapest - Széchenyi hegy - OIRT1 TV off
ha5oj - augusztus 16 2011 22:16:00
bütykölősöknek

A Puskás Tivadar Távközlési Technikum filmje az augusztus 14.-én éjfélkor lekapcsolt budapesti, Széchenyi hegyi OIRT-1 csatornán működő televízió adóról, és a lekapcsolás történelmi pillanatáról.

 

HG 50 MHz
ha5oj - augusztus 11 2011 01:18:05
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

A budapesti OIRT 1 (49.75/56.25 MHz) -en működő televízió adó augusztus 15.-i lekapcsolása alkalmából három napon keresztül a TV adó antennáinak felhasználásával fog rádióamatőr összeköttetéseket létesíteni a HG 50 MHZ hívójelű rádióamatőr állomás (a Háros Rádióklub üzemeltetésében).

Bővebb információk a hívójel honlapján: http://www.hg50mhz.tv/

Saklikent szurdok
ha5oj - augusztus 11 2011 00:43:31
Törökországi élményeink

Hírek képei: saklikent1.jpg

Hírek képei: saklikent2.jpgAz elmúlt napok pecsenyére sülése után a mai napon úgy döntöttünk, adunk egy kis pihenő időt a bőrünknek. Szerencsére a környék a tengerparton kívül hegyeket, és egyéb szépségeket is rejteget. Választásunk a Saklikent szurdokra (Saklıkent gorge) esett. A kanyon bejáratánál bőséges parkolóhely, és baráti belépőjegy ár fogadott. Előzetesen felkészültünk, az út egy része a folyó medrében vezet, vízicipő ajánlott, tehát megfelelő lábbelit hoztunk. A készületlenül érkezőket persze "műanyag csuka" bolt fogadta a bejárat mellett. A kanyon mélysége átlag 300 méter, hossza 18 km, melyből a nyári időszakban 4 km könnyen besétálható. Nosza, fogjunk neki! Az első néhány száz méter után már rögtön át kellett kelni a folyón, a képen látható módon. A víz állítólag 12 °C-os. Annyira nem is tűnt hidegnek......

Hírek képei: saklikent3.jpgHelyenként érdekes szikla képződmények voltak a fejünk felett, elgondolkodtunk rajta, ér-e valamit a védősisak, amit egyesek felvettek. Végül úgy gondoltuk, ha már évmilliók (?) óta ott van beszorulva az az "apró kavics", miért éppen most akarna leesni?

Hírek képei: saklikent4.jpgCsodás szikla alakzatok, felülről nyitott barlangok, víz csiszolta tükörsíma kövek között vezetett az útunk. Időnként térdig érő vízben, helyenként derékmagasan levő zubogókon kellett átkelni. A vége felé, a nehezebben lekűzdhető részeknél, helyi gyerekek (szemre 14-18 év körüliek) várták a segítségre szorulókat.......majd az akadályon átsegítés után némi aprópénzt........kiváló nyári zsebpénz kereseti lehetőség, és még élvezték is, amikor egy-egy fiatalabb leányzót kellett elkapni a vizes nadrágféken csúszás aljánál.

   

Persze voltak nehezebb pillanatok is, de végül enyhén nyakig vizesen megúsztuk a kalandot. Nagy élmény volt, kár lett volna kihagyni! Mire kiértünk a kanyonból, ruhánk teljesen megszáradt a rekkenő hőségben.

Hírek képei: saklikent5.jpgHírek képei: saklikent6.jpgA kijáratnál egy kellemes kis önkiszolgáló étterem várta a vándorokat, szolíd árakkal, finom ételekkel, és a folyó vizére épített törökös étkező hellyel, ami, mint látható szőnyegből, párnákból és egy körülbelül 30 cm magas (vagy inkább alacsony) asztalkából áll, ahol hagyományosan törökülésben lehet elfogyasztani az ebédet (persze, ha nem megy, lehet kinyújtott lábbal is), majd ebéd után le lehet heveredni egy kicsit pihentetni az emésztő apparátust.


itt jó az idő !
ha5oj - augusztus 09 2011 21:45:00
Törökországi élményeink

Hírek képei: delen4.jpg

Hírek képei: delen6.jpgAz elmúlt napokban mindig más-más strandokat próbáltunk ki. Egyik jobb volt, mint a másik, egyetlen közös bajuk az volt, hogy a partjuk vagy nagyon meredek volt, vagy nagyon köves. Ma végre felfedeztünk egy kellemes partszakaszt, ahol homokföveny, és gyönyőrű türkiszkék víz várt ránk. Az időnként méteres hullámokat nem csak a gyerekek élvezték !

Hírek képei: delen7.jpgItt végre ismét előkerültek a gözleme sütő nénikék is, a rekkenő hőségben kitartóan (reggel 10-től délután 6-ig biztosan, mert azt láttuk) sütötték a finomságokat, természetesen törökülésben (kipróbáltam, 15 perc után ki kellett bogozni a lábam, nem bírtam felállni). Amikor nem volt megrendelés, elővették a szatyorból a tűt, cérnát, és nekiálltak (illetve ültek) horgolni. Úgy tűnik nem szeretnek tétlenül ülni.

Hírek képei: delen5.jpgDélutánra keletkezett egy eszperente egyed: egy pecsenye Medve, mely tengerben leledzett Király (és persze egy "kırmızı Pisi", vagyis egy piros Cica is)

És ha már a pecsenyénél tartunk, hadd dicsekedjek el vele: Tegnap és ma is betértünk a helyi henteshez némi vacsora alapanyagért. Ma, miután kértem "beşyüz gramm dana kuşbaşi-t", azaza fél kiló kockázott borjú húst, a hentes megkérdezte Jutkától, hogy "turkish man?"

Hízott is a karaçiğer-em ........

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

Türkiye - Törökország

Current time in Ankara, Turkey

Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

Európai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu