Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.
Megvan a félmilliomodik látogató!
ha5oj - november 10 2013 20:57:40
Ankara news

500 000 látogató a weblapon!

Hírek képei: 500000.jpgReggel, amikor ma útrakeltünk, még egy picivel e szép kerek szám alatt mutatott a számláló.

A reggeli kávé után dolmuş-ra pattantunk, és mentünk a találkozó helyre Kızılay-ba, a hét végi kirándulásra az ankarai túrista csapattal. Reggeli a buszon - finom meleg börek, és frissen facsart narancslé után Kazan falu felé vettük az irányt. Mivel ma van Atatürk halálának 75. évfordulója, kíváncsian vártuk a 9 óra 5 percet - az évforduló percét - , amikor is az eddigi hallomásaink alapján 1 percre megáll az élet Törökországban, az autók félre húzódnak, és egy percen keresztül dudálnak.  Legalábbis eddig így hallottuk másoktól (a török nyelvben egy külön igeidő van erre az esetre: az elbeszélő - avagy bizonytalan - múltidő, melynek állítását mástól hallottam, tehát vagy igaz, vagy nem, garanciát nem vállalok az igazságtartalomért), de hát ilyen hajnali időpontban máskor kinek van kedve lemenni az utcára, ezt lecsekkolni. Eljött a perc, buszunk félre is állt, mindenki leszállt, és vigyázba vágta magát. A sofőr egy rövid, de jelentőségteljes dudaszóval adta tudtára az utasoknak, hogy itt az idő. Az úton közlekedő néhány autó viszont haladt tovább, csak néhány jelezte a dudával, hogy tudja miről van szó.

Na de ez egy véletlen egybe esés csupán - bár lehet, hogy pont ekkor fordult át a számláló 499 999-ről. És ez a bejegyzés nem is ezért íródik. Mire hazaértünk, már jócskán sötét volt. A számláló viszont bőven felette járt a félmilliónak!

Ezúton szeretnénk megköszönni (szerencsére) szűnni nem akaró érdeklődéseteket, akik visszatérve olvassátok írásainkat.

A tavasz és a nyár folyamán ismét sokfelé voltunk, rengeteg új élménnyel, fényképpel felfegyverkezve, melyeket rövidesen megosztunk Veletek (ez most nem fenyegetés akar lenni)! A Törökország régióit bemutató írások (is) jönnek, napokon belül.

Reméljük továbbra is kellemes időtöltés lesz olvasgatni az oldalainkat, és sokan jöttök majd megismerni ezt a csodálatos országot!

És még egy apró hír: aki számolja, már észrevehette, hogy az 1096 éjszaka, vagyis a három év rövidesen lejár. Szerencsére meghosszabbították a kintlétünket, így még újabb területeket fedezhetünk fel, és mutathatunk be Nektek ebből a hatalmas országból.

Jutka és Pisti

Kisebb is, okosabb is, fiatalabb is
ha5oj - október 31 2013 22:01:45
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

Kisebb is, okosabb is, fiatalabb is.....

Öregecske volt már, nem is tudott már annyit, mint egy mai fiatal, és sok helyet is foglalt .......lecseréltem hát!

Nem, nem! .....nem kell rögtön félre magyarázni, a rádiómról van szó!

Hírek képei: station1.jpgAmióta rádióamatőrködöm, volt már néhány masinám. Az első egy bőröndnyi méretű rádió vevő (ML400), és egy saját készítésű csöves morze adó. Mit ne mondjak, nagy élmény volt velük évekig az éter hullámait szelidíteni, de elfoglaltak egy komplett asztalt! Aztán teltek-múltak az évek, és a készülékek egyre kisebbek, okosabbak lettek..... az enyémek is. Három éve, amikor Ankarába jöttünk, még a képen látható japán "matuzsálem" jött velem, hogy ázsiában is melengesse az antennát. Ferihegyen még pótdíjat is kellett fizetni, pedig igyekeztem laza mozdulatokkal kezelni a kézipoggyászt, hogy ne legyen feltűnő a súlya..... nem jött össze, fizettünk.

Hírek képei: station2.jpg 

Az országon belüli utazgatások alkalmával azonban mindig gondot okozott a "hagyományos" - vagyis analóg - tápegység, a maga tekintélyes súlyával. És ha már úgyis azt hirdeti a TV-ben Rózsa Gyugyi, hogy az analógot le kell cserélni, mert elavult, hát hallgattam rá..... a tizen....kg-os analóg tápegység helyett lett egy kis, aranyos másfél kilós kapcsoló üzemű (tehát digitális), ami ráadásul még többet is tud, mint az elődje.

Hírek képei: station3.jpg 

De ha egyszer az ember belekezd a korszerűsítésbe, akkor itt nem szabad megtorpanni! Egy hirtelen jött ötlet hatására meghirdettem az összes rádiómat eladásra - volt vagy fél köbméter - és kinéztem magamnak egy pici aranyosat, ami mindazt tudja, amit az elődei együttesen. Így jött a képbe az japán ICOM cég IC706MK2G típusú rádiója. Találtam is néhány hirdetést, amelyekből az egyik különösen előnyösnek tűnt. Benne van a távíró (morse) szűrő is, és belefért a rendelkezésre álló keretbe - mármint a vételára. Legutóbbi budapesti hazalátogatásunk alkalmával minden boltot sikerült is nyélbe ütni - a régieket elvitték, az új hozzám kéredzkedett. Így már a picikével tértem vissza Ankarába.

Hírek képei: station4.jpg

 

Az új szerzemény sokkal többet tud, mint az összes elődjei együttesen, és két új amatőrsávot is magába foglal. Az összes rövidhullámú sáv + 50MHz 100W, 144MHz 50W, 432MHz 20W. Az sem hátrány, hogy a rosszul csengő YAESU név helyett a nem véletlenül kiváló hírnévnek örvendő ICOM cég logója csillog rajta. Az újabb technikának köszönhetően a kezelése ugyan kicsit "pilótavizsgás", de már szokjuk egymást!

Főpróba, a bő két óra múlva kezdődő HA-QRP verseny, melyen evvel a rádióval, és az évek óta megszokott 8W teljesítménnyel próbálom túlszárnyalni a tavalyi eredményemet.

CQ QRP DE TB2ZHI K

Magyar TV műsorok vétele külföldön
ha5oj - szeptember 12 2013 18:22:30
Ankara news

Magyar TV műsorok vétele Törökországban

- és úgy általában külföldön -

 

Hírek képei: sat.jpgNéhány hete Pisti Istanbulból küldött egy mailt, melyben kérdezte, jól emlékszik-e, hogy amikor ideköltöztünk Törökországba, az első írásaim egyike arról szólt, hogy sikerült megcsípni a magyar TV műsorokat. Mivel elég sok magyar él Törökországban - na meg egyéb más külföldi országokban is - így valószínűleg többeket érdekel a lehetőség.  

Hírek képei: sat.jpg
Megpróbálom röviden összefoglalni a tudnivalókat, némi rajzos segédlettel, hogy könnyebb legyen a lehetőségek felderítése. Úgy 20-30 éve még örültünk, ha sikerült középhullámon a Kossuth-ot behangolni a táskarádión a bolgár tengerparton, és nyaralás közben is hallottunk otthonról híreket, no meg a "Szabó családot". Manapság a műholdak világában már azt hihetjük, hogy korlátlanok a lehetőségek, bármerre is telepedünk le hosszabb időre, az égből jön a magyar TV műsor is. Az igaz, hogy a satelit TV-t mindenhol lehet fogni, akár a tengerparti sátor mellett is, de arról azért sokan megfeledkeznek, hogy a műholdaknak is van egy adott ellátási területük, azon kívül már nincs használható jel, illetve a zóna széle felé már rohamosan növekszik a vételhez szükséges parabola antenna mérete is:

sat_db_cm.jpg

Azok a műholdak, melyeken a magyar műsorok foghatóak, Európát terítik be. Ennek egyik oka, hogy a műsor szolgáltató általában egy adott területre (országra, kontinensre) veszi meg a műsorok közvetítési jogát (fizeti ki a jogdíjat). A szabadon fogható (kódolatlan, free-to-air) műsorok esetében a műhold besugárzási területére kell fizetniük, míg kódolt sugárzás esetén választhat, hogy egy szűkebb területen értékesíti csak az előfizetői kártyát. Magyar műsorok esetében a szabadon fogható kategóriába tartozik az M2, Duna TV, Duna World, és az M1 magyar gyártású műsorai. A többi magyar műsor sajnos mind kódolt, azokhoz előfizetés szükséges. Szerencsére a rádióhullámok csak fizikát tanultak, a földrajz óráról hiányoztak, ezért nem ismerik az országhatárokat. Így egy előfizetői kártya segítségével a műhold teljes vételi területén lehet fogni az adásokat. Egyetlen bökkenő, hogy az előfizetéshez Magyarországon lakcímmel rendelkező előfizető szükséges. Ez azért nem olyan nagy probléma, hiszen (még) nem költözött ki az egész ország, meg lehet beszélni az otthon maradottakkal, hogy valaki fizessen elő, majd véletlenül felejtse nálunk a kódkártyát. A számlát pedig lehet fizetni külhonból is, az internet-banking-nak hála. Jelenleg négy olyan szolgáltatóról tudok, akiknél ilyen előfizetés vásárolható. A szerződés kötéskor célszerű csak az előfizetői kódkártyát kérni, a többit pedig az adott országban beszerezni. Mi is ez a többi? Kell egy megfelelő méretű parabola antenna, a vevőfejjel. Ennek a szükséges méretét a fenti táblázatból lehet meghatározni, a lenti "lábnyom" térképek segítségével. Ezen kívül szükséges még egy kódkártya fogadására alkalmas digitális (MPEG4) beltéri egység (sat receiver, set top box), a kódolásnak megfelelő dekóder modullal, vagy beépített szoftveres dekóderrel. Ez a dekóder az UPC és a DigiTV esetében NAGRAVISION3, a T-Home és a HelloHD esetében pedig CONAX rendszerű kell hogy legyen. A kültéri egység (parabola antenna) telepítése némi barkácsoló gyakorlattal, és egy olcsó műszerecske segítségével házilagosan is megoldható, de a helyi antenna szerelők sem kérnek sokat érte. A telepítési hely, és az antenna közelítő becélzásában nagyon sokat segít a DISHPOINTER nevű web oldal, ahol a google maps műholdas térkép segít kiválasztani földi támpontokat (azért ne a sarkon, tilosban parkoló piros Ferrarit válasszuk iránynak, hátha a fénykép készítése óta arrébb gurult....inkább Mari nénit a kispadon):

Hírek képei: satpointer.jpg

Természetesen egy-egy műholdon nem csak magyar műsor van, számos egyéb nyelvterület műsorához is hozzájuthatunk ilyen módon. Megjegyezném, hogy aki esetleg török műsorokra kíváncsi, próbálkozzon a TÜRKSAT 42° E műholddal, mely szinte egész európában kiváló minőségben fogható, és közel 200 (igen, kétszáz!) kódolatlan török csatornát lehet nézni a közvetítésével.

A műholdakon található műsorokról a LYNGSAT weboldalon lehet tájékozódni. A magyar műsorok szempontjából érdekes műholdak "lábnyom" térképét alább, a RÉSZLETEK-re kattintva nézhetitek meg, a hozzá tartozó egyéb hasznos információkkal együtt. Amennyiben további kérdésetek van, ne kíméljetek!


Részletek
Navigare necesse est
ha5oj - augusztus 27 2013 08:54:58
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

Navigare necesse est! Hajózni márpedig szükséges!

.....mondotta vala Pompeius hajósainak, amikor viharban kellett gabonát szállítaniuk Szicíliából Rómába.....

De csak azért, mert akkor még nem fedezte fel Herz a rádióhullámokat, nem találta fel Marconi (...vagy Popov?) a rádiót, és nem alkotta meg Morse a róla elnevezett morze kódokat. Mert ha ezen események után tör ki az a vihar, akkor bizonyára azt mondja, hogy "radiophonicum necesse est" úgy is mint "rádiózni márpedig szükséges"  MeglepettKirály  Vagyis rádión átszólt volna a rómaiaknak, hogy mit csináljanak a gabonájukkal Kacsintás , ők inkább csapra vernek egy rumos hordót, amíg a vihar tombol.

ta4_1.jpgA tenger ugyanaz, mint Pompeius esetében, az Akdeniz, azaz a Földközi tenger, igaz pöttyenetnyit keletebbre, a török partoknál. A lényeges különbség, hogy szerencsére viharnak nyoma sincs..... sőt igen kellemes rekkenő hőség vesz körül. Szintén nem megvetendő, hogy gabonát sem kell szállítani, csupán a nyári szabadság alatti pihenővel elütni a napot. Időnként komoly gondot okoz, hogy eldöntsük, melyik strandra menjünk lubickolni, ugyanis egyik jobb, mint a másik (talán ezért gyakrabban járunk az egyikre). Ha egy kis hidegségre vágyunk, felmegyünk itt a tengerparton valamelyik 1500-2000 méter magas hegyre hűsölni, és onnan nézzük a tengerben éppen megfőni készülő fürdőzőket.

Viszont a bőségesen jelen levő látható tartományú, valamint nem látható, de érezhető infravörös és ultra viola fény-sugárzásról (nomeg a hegytetőkön látható antenna tornyokról) mi más jutna eszünkbe, mint hogy tulajdonképpen a fény is elektromágneses sugárzás...... akárcsak a rádióhullámok. És akkor már helyben is vagyunk! Pompeius után szabadon: RADIOPHONICUM NECESSE EST!

ta4_2.jpgBizony néhány hét után már jelentkeznek a rádiózás elvonási tünetei, így hát előkerül a csomagtartóból a rádió, tápegység, antenna tuner..... és a "pecabot szerű antenna". A tárgyaknak jellemző tulajdonsága, hogy előbb-utóbb minden megtalálja a maga helyét. Most is így történt, rövid keresgélés után a rádió meglelte az egyetlen szabad asztalsarkot, és az antenna is megtalálta az ideális erkély korlátot. Ez utóbbinál a sugárzási optimalizáláson túl szempont volt az is, hogy a szomszédoknak a lehető legkevésbé kerüljön a szeme elé, a felesleges kérdéseket megelőzendő.

ta4_3.jpgMár az első próbák sikeresek voltak, az Ede (HA5BWW) és Pali (HA7HQ) féle automata antenna tuner tökéletesen le tudta illeszteni másodpercek alatt a pecabotot, a 80méter kivételével az összes amatőrsávon. És amiért az egész készült, a hívásokra, CQ-kra is azonnal jöttek a válaszok, 599-cel!

Sajnos már mindjárt vége, de addig is: CQ CQ CQ DE TA4/TB2ZHI +K

(délután akkora zoo volt 14MHz-en, amikor elkezdtem CQ-zni, mintha valami ritka DX csemege lenne a hívójel.... majd 2 óra hosszat élveztem a nyüzsit)

BURABU 2013
ha5oj - június 07 2013 09:41:27
HAM - rádióamatőr (sonkarádió)

Hírek képei: marabujobb.gifHírek képei: marabubal.gifBURABU 2013

június 14-15

A rendezvény programja itt olvasható

A híresztelésekkel ellentétben, A BURABU NEM MARAD EL az árvíz miatt, a helyszín nem ártéren van!


WIZZ AIR - Istanbul
ha5oj - június 07 2013 08:22:58
Ankara news

WizzAir ismét Törökországban!

Hírek képei: wizzair.jpg

Jó hír! A WizzAir augusztus 2.-tól ismét repül Isztambulba!

Első lépésben heti 4 járatot indítanak, hétfő, szerda, péntek és vasárnapi időpontokban, de a tervek szerint 2014 márciusától már minden nap lesz járat. A gépek Isztambulba, a Sabiha Gökçen repülőtérre érkeznek. Ez azért is jó, mert ezt a repteret (is) használja a két török fapados légitársaság, a Pegasus Airlines (FlyPGS), és az AnadoluJet. Ilyen módon egy átszállással bármely török repülőtérre egyszerűen el lehet jutni Budapestről, a Ferihegyi repülőtérről!

Jön a nyár, érdemes figyelni az akciós repülőjegyeket!

Hírek Isztambulból
ha5oj - június 01 2013 22:17:50
Ankara news

Hírek Isztambulból, és Ankarából!

Ahogy látjuk, a magyar híradások is beszámoltak róla, hogy Isztambulban valami mozgolódás folyik.

Június 1.

Itt Ankarában (legalábbis ahol lakunk) egyelőre csak annyit tapasztalunk, hogy a főúton folyamatosan dudálva, és az elakadásjelzőt villogtatva mennek az autók....nem többen, mint ilyenkor szoktak. Amit az eseményekről tudok, azt TéDé blogjából olvastam. Ő Isztambulban lakik, tehát az ablakon kinézve tud friss hírekkel szolgálni. Aki el szeretné olvasni, kattintson a következő linkekre:

Őrület Isztambulban, összecsapások, könnygáz, vér 1.

Őrület Isztambulban, összecsapások, könnygáz, vér 2.

Őrület Isztambulban, összecsapások, könnygáz, vér 3.

Folytatás, június 2.

Ma egy egész napos hegymászásra (2499m!) mentünk egy kisebb túrista csoporttal. A találkozó reggel 7-kor volt Kızılay-ban, ( ami Ankara belvárosa ) a városi-busz végállomáson. Amikor kiszálltunk a dolmuş-ból (iránytaxi), még lehetett érezni az este bevetett könnygáz torokcsípő, könnyeztető hatását - hiszen ez a városrész egy gödör, nehezen szellőzik ki! Képzelem mi lehetett este, amikor használták! A buszmegállók szétverve, az aszfalton hatalmas fekete égésnyomok voltak.

Buszunk este 11 körül érkezett vissza Ankarába. Kızılay-ba nem tudott bemenni, mert minden út le volt zárva. Szerintem jobb is, hogy nem ott rakott ki minket, nem biztos, hogy jól éreztük volna magunkat a tüntetők és a vízágyúk között, könnygázt szipákolva. Mivel dolmuş-t nem tudtunk fogni a mi irányunkba, így kénytelenek voltunk taksi-val hazajönni. A megszokott útvonal helyett fél Ankarát kerülgette, mindenfelé le voltak zárva az utak, a rendőrök készenlétbe álltak, és gyülekeztek a tüntetők - a taxis szerint este 9 órától. Vidám alakokat láttunk, idősebbek, fiatalok vegyesen, török zászlókkal és lábosokkal-kanalakkal "felfegyverkezve" - ez utóbbi a hangszer a tapsolás mellett a tüntetésen. Egyetlen kellemetlen élményünk volt, amikor a taxi felkanyarodott a Hoşdere caddesi-re, valaki megdobta valamivel a kocsit - nem mi voltunk a célpont, csak minket talált el. Semmi különösebb nem történt, a puffanáson kívül csak az ajtóvédő gumicsík egy részén engedett el a ragasztás. Az egész úton mindenfelé a zászlós és lábosos felvonulókkal találkoztunk, a 10 év körüli gyerektől (a szüleivel ment), a 60 év körüli nagymamáig mindenki előfordult.

Itthon már ismét csendes a mi utcánk, csak a főútról szivárog fel némi autó tülkölés, és "fazék zene".

Az Isztambuli hírek mai folytatása TéDé blogjából: Őrület Isztambulban, összecsapások, könnygáz, vér 4.

Folytatás, június 3.

A hírek szerint - bár elég szűkszavúak továbbra is - Kızılay-ban az elmúlt éjszaka sem unatkoztak, folytatódtak a tüntetések (mondjuk erre következtetni lehetett az esti lezárásokból, amit még tegnap írtam)

Az angolul tudóknak egy kis olvasnivaló a Hürriyet Daily News internetes újságból, valamint a Hürriyet TV internetes TV csatornán is lehet böngészni, az élő adás és az archivum műsorában (A TV török nyelvű, de a képek magukért beszélnek. A filmek nagyon rövid reklámmal indulnak!)

TéDé olyan szépen összefoglalja, hogy nincs mit hozzátenni, olvassátok itt:

június 03. Őrület Isztambulban, összecsapások, könnygáz, vér 5.

június 04. Őrület Isztambulban, összecsapások, könnygáz, vér 6.

június 05. Őrület isztambulban, összecsapások, könnygáz, vér 7.

június 06. Őrület isztambulban, összecsapások, könnygáz, vér 8.

A fenti cikkből kiemelnék egy rövid bekezdést:
A tüntetés első napjai óta az emberek ételt és italt hordanak ki a térre a tüntetés résztvevőinek, számos fénykép keringett arról, hogy ki egy doboz baklavát, ki egy tepsi böreket vitt ki és osztotta szét az éhes demonstrálók között. Az ország legnagyobb online ételrendelést lebonyolító hálózatához, a Yemeksepetihez is több ezer olyan rendelés futott be, amelyet a Gezi Park környékére kértek kiszállítani és ott valahová lehelyezni. Nem csak ilyen jellegű hozzájárulás érkezett, a napokban 15 könyvkiadó fogott össze, hogy a Gezi Parkban kialakítsanak egy kis könyvtárat az ott várakozók részére. Úgy gondolják, hogy “a könyv az ellenállás alapja”.

Valamint egy másik link, egy képriport az elmúlt napokról, országszerte: Taksim Gezi parkı (azért, hogy ne csak az egyoldalú média tájékoztatást lássátok)

június 07. Őrület isztambulban, összecsapások, könnygáz, vér 9.

június 09. Őrület Isztambulban – még mindig nincsen vége

június 11. Az események egy török szemével nézve

június 16. Őrület Isztambulban: Újabb heves összecsapások

Ha lesz újabb hír, itt folytatom!

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

Türkiye - Törökország

Current time in Ankara, Turkey

Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

Európai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu