Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.


+01. Budapest - Isztambul - Ankara, Jutka megérkezik
Az 1096 éjszaka 2010. november 19.-én vette kezdetét.
Ekkor indultam a mesés kelet meghódítására. Irány Törökország!


Három év, 1096 éjszaka, beláthatatlanul hosszú időnek tűnik egy messzi világban, idegen kultúrában, távol az otthontól, barátoktól, családtól, mindazoktól, akik fontosak nekem, akiket szeretek. Ilyen és ehhez hasonló borús gondolatok kavarogtak a fejemben, miközben a Turkish Airlines TK1036-os járata a kifutópálya felé zötykölődött velem, hogy Isztambulon keresztül Ankarába repítsen.

A magasba emelkedve már egészen más a perspektíva. Hirtelen a felfedezők diadalmámora kerített hatalmába, ahogy a Pannon táj szelíd lankái felett suhant el a tekintetem. Mennyi lehetőség, mennyi gyönyörű ismeretlen táj vár, amit felfedezhetek, mennyi új, különleges ember, akit megismerhetek. Törökország vár!

Cikkek képei: istanbul_areal_view.jpg

 Nos, a nagy út, ahogy mondják kalandosan indult. Az út első fele, Isztambulig, problémamentesen telt. A reptér felé közelítő gép alatt feltűnt a tengerparti sétány, rajta a novemberi verőfényben sétáló párok, családok hosszú sora. A látvány önkéntelenül is mosolyt csal az ember arcára. Professzionális landolás után irány a váró. Hányas kaputól is indul az én csatlakozó járatom? Megvan! Az indulásig még jó egy óra van hátra, amit olvasással igyekszem eltölteni. Közben szoktatom a fülem a török szóhoz. Kellemes. Nem is tűnik olyan nehéznek ez a nyelv, talán könnyen meg fogom tanulni.

Hamarosan indulunk is tovább Ankarába. Mire megérkezünk, már erősen vágyom az ágyat, de még sajnos nem érkezett el az én időm. Irány a csomagkiadás. Kis keresgélés után megtalálom az én gépem szalagját. Bőröndök jönnek, bőröndök mennek, az enyém sehol. Mire egyedül maradtam a váróban, rájöttem, hogy az én csomagom bizony nincs meg. Rövid tanácstalan keresgélés után megtalálom a csomaginformációt. Korai öröm, nem értik mit mondok. Mondom ’luggage’, mondom ’lost’, nem értik. Nagy nehezen leesik a tantusz, nézik a papírt, amit mutogatok, valamit magyaráznak, ezt én nem értem. Nagy nehezen rájövök, azt mondja, nézzem meg a nemzetközi terminálon, mert ez a belföldi. De hát én belföldről jövök, Isztambulból! Hol lehet a nemzetközi terminál? Ezt sem egyszerű megtudni. Kérdezősködés itt, kérdezősködés ott, végre tudom, hogy a nemzetközi terminál bizony a repülőtér másik végén, úgy is mondhatnám a világ másik végén van. Kb. háromszor futom végig oda-vissza a teljes távot a két terminál között, mire végre meglelem a bejáratot a nemzetközi terminál ’elveszett csomag’ szolgálatához. Nagy megkönnyebbüléssel veszek észre néhány sorstársat. Legalább nem vagyok egyedül! Ideges házaspár, az ő csomagjukról kiderítik, hogy Szarajevóban maradt. Nem örülnek. Ahogy a másik fiatalember sem, akinek bőröndjét apró darabokra esve egy dobozban hozzák elő. Mi jöhet még? Emberünk nézi a papíromat, majd fut egy kört. Közben elkapja egy újonnan érkező pár, ők is a csomagjaikat keresik. Hosszasan beszélgetnek, már tűkön ülök, vagyis állok. Hahó! Én is itt vagyok! Próbálom felkelteni emberünk figyelmét. Keresem a szemkontaktust, nagy nehezen rám néz. Nyitom a számat: Nem lehetne? Erre odaveti: Ja, a maga csomagját láttam a 13-as szalagon. 13-as szalag. Az jó szám. De fő, hogy látta. Megköszönöm a jó hírt, és már szaladok is a 13-as felé. Bőrönd megvan, és minő meglepetés, egyben.

Közben csöng a zsebem. Éjfél már elmúlt. Török asszisztensünk hív, hol vagyok? A sofőr, akit értem küldött lázasan keres. Húha, őt teljesen elfelejtettem. Azt hittem csak kb. 20 perce keresem a csomagom, kiderült a sofőr több, mint egy órája vár. Hol van? Hát a belföldi terminálnál, hol lenne? Inkább nem írom le, ami hirtelen eszembe ötlött. Ne mozduljon onnan, mondom a telefonba, jövök! Khm, khm … Hát van egy kis probléma, mondja a kolléganő. Miféle, kérdezem. Hát történt egy kis gond. A sofőr nem győzött várni, elindult valamerre, majd beszéltek telefonon, és akkor visszafordult, de útközben volt valami ’minor accident’ és most a rendőrséggel ügyintéz. De kéri várjam meg, nem fog soká tartani, és nagyon elnézést kér. Sok választásom nincs, mondom, megvárom. Kb. 15 percet ülök a váróban, mikor feltűnik a sofőröm egy rendőr társaságában. Sűrűn kéri az elnézést, mintha nem is rám kellett volna másfél órát várnia. Kiderül, mehetnénk, de még el kellene menni a rendőr úrral valahová, ahol meg kellene fújnia a szondát. De mehetnénk együtt, ha nem bánom, és utána már visz is a szállodába. Ha nem lettem volna hulla fáradt, biztosan felnyerítek, de így csak belenyugodva bólintok. Irány valami rendőrőrsféle nem messze a repülőtéri kijárattól. Gyors fújás, szerencsére tiszta az emberünk. Ezt követi a papírmunka. Nem kevés. Végre ez is megvan. Akkor most még ha visszavinnénk a rendőr urat a kapitányságra, meg úgy is ott kell leadni a papírokat. Persze, hogyne vinnénk el. Közben már magamban röhögök. Ha én ezt a klubban elmesélem… Elmondhatom, rendőri felvezetéssel érkeztem Ankarába. Na ezt csinálja utánam valaki!

Utána már minden simán megy. Röpke fél óra, éjjel kettőkor már nincs forgalom, és már a szálloda előtt is vagyunk. Sofőröm segít bevinni a csomagokat, majd újabb sűrű bocsánatkérések közepette búcsúzkodik. Nem tesz semmit, mondom széles mosollyal. Fizetéskor a korábban beharangozott 50 líra felét kéri, talán fájdalomdíj a megpróbáltatások miatt. Megköszönöm a fuvart, annak biztos tudatában, hogy ezt az utat sohasem felejtem el.

Hoşgeldiniz! Avagy, Isten hozott Törökországban!


- Jutka -

 

Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

Türkiye - Törökország

Current time in Ankara, Turkey

Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

Európai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu