ON/HA5OJ
Írta: ha5oj - Dátum: Július 17 2014 00:24:37

CQ CQ de ON/HA5OJ

Hírek képei: on_ha5oj_1.jpgMint azt az új kitelepülő antenna leírásánál jeleztem, a főpróba a nyaralás alatt "viteleződik ki" Láb a szájban

Ennek is eljött az ideje, Ankarában bepakolódott egy kézipoggyászba a rádió, minden lényeges tartozékával. A kis táska laptopostul nyomott 8,8kg-ot, így a szőrös szívű reptérieknél sem akadhatott fenn. Az antenna és a koax kábel a feladott bőröndbe került. Az azért picit meglepett, hogy mindkét reptéren csupán az el-key mechanika vasbugája keltette fel az éber csomag vizsgáló személyzet érdeklődését, csupán azt vizsgálták meg tüzetesen. Nem is értem miért, hiszen csak egy korong alakú vastömb, aminek valami érdekes van a tetején, és egy drót jön ki belőle..... Király

Hírek képei: on_ha5oj_2.jpgÚtvonal: Ankara - Istanbul - Bruksel .....legalábbis a török nyelvű repjegy foglalási oldal szerint, egyébként Brussel, Bruxelles Brüsszel .....kinek hogyan tetszik. Akár a repülő ablakából is kereshettem volna helyet, hogy hova állítsam majd a pecabotot ...... de első QTH-nk nem a belga főváros lesz, egy kicsit délebbre megyünk. Még szerencse, hiszen másnapra így is dermesztő hideg, és egész napos eső következett..... és maradt egy egész hétig. Képzelem mi lehetett "fenn északon".

Hírek képei: on_ha5oj_3.jpgEgy hét csúszással azért kikerült az antenna a kertbe, egy masszív fa asztal lábához rögzítve, a már jól bevált lefolyócsővel. Gyors SWR mérés sávonként, az eredmény változatlan az ankarai mérésekhez képest. A hangolót is beiktatva 80 és 40 méteren is szuperál. Szerencsére (vagy pechemre?) éppen javában ment az IARU VB, így nagy nyüzsi volt minden sávon. Vétel oldalon dübörögtek az állomások. A versenybe azért nem szálltam be, majd ha vége, megnézzük, hogyan hallanak engem.

Hírek képei: on_ha5oj_4.jpgAz ebédlő asztal szerencsére elég nagynak bizonyult, a sarokban elfért minden kütyü.

Az elmúlt napok tapasztalata alapján az állomások jól szólnak, és a 100W teljesítményre legrosszabb esetben is harmadik hívásra válaszoltak. (az a 3 db gyertya, nem olyan "gyertya" a rádió mögött Nevetés )

Ha valaki esetleg élőben szeretné meghallgatni, esténként kb. 21-24 óra között leszek hallható (napkozben nyaralunk). Hívójel még másfél hétig: ON/HA5OJ, majd utána 1 hétig PA/HA5OJ. Freki 3.5MHz - 50MHz, ahol éppen megy a sáv.

73!  Pisti