Magyarország - Macaristan - Мађарска

Navigáció
Főoldal
Törökország
Főzőcske
Rádióamatőr
Geocaching
Bütykölős
Fotó galéria
Videó galéria
Fórumok
Letöltések
Linkgyűjtemény
Hír kategóriák
Kapcsolatfelvétel
Vendégkönyv
Keresés
Világóra
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
____________________________
Regisztráció és bejelentkezés után az alábbi többlet funkciók érhetőek el:

- ÜZENŐFAL: írhatsz az üzenőfalra
- FÓRUM: írhatsz a változatos témájú fórumokon
- CHAT: chat-elhetsz a bejelentkezett tagokkal
- HOZZÁSZÓLÁS: megjegyzést írhatsz a cikkekhez, hírekhez
- HÍRLEVÉL: ha feliratkozol, az új tartalmakról automatikus értesítést kapsz az e-mail címedre. Max. napi 1 levél!

Az automatikus regisztrálást - a megszaporodott spammerek miatt - felfüggesztettem! Ha regisztrálni szeretnél, írj egy levelet a kapcsolatfelvétel menüpontban a felhasználó neved, és e-mail címed megjelölésével.
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Legújabb cikkek
07. Nőnapi tél - A...
08. gözleme - videó
06. Parkok, múzeum...
05. Ulus, óvárosi ...
02. Bosszantó, hog...
Fórumtémák
Legújabb témák
Törökország
TA0 - IOTA AS-154 - ...
Tisztességes munka m...
"török-magyarok" gye...
BURABU 2011 fejtörő
Legnépszerűbb témák
Nincs létrehozva fórumtéma
____________________________

Legújabb hozzászólások megjelenítése ____________________________

Az oldal látogatói:
Látogatók száma
Google PageRank
infó Rólad
IP

A weblaphoz a tárhelyet a VIACOM kft biztosítja
__________________________
from hungarian language translate to:

törökországi élményeinket a TÖRÖKORSZÁG menü alatt olvashatod .

Örömmel olvasnánk a VENDÉGKÖNYV-ben a honlappal kapcsolatos véleményed, javaslatod.
Karácsonyi hal menü
ha5oj - december 16 2011 15:56:14
HAMm book - szakácskönyv

Ha Karácsony, akkor hal. Mégpedig jó magyar szokás szerint halászlé, rántott ponty .........helyett......

Itt Törökországban egy csöppenetnyit más a hal választék, mint Magyar honban. Tengeri halak töménytelen mennyiségben, de pontyból még "retúrpotyka" sincs!

A képen az utcánkban levő halas (akarom mondani a  balıkçılık) átlagos napi kínálata, nomeg a két, mindig vidám boltos fiú, akik megsértődnek, ha nem tisztíthatják meg a portékájukat.

Hírek képei: balikcilik.jpg

No sebaj, azért egy jó szakács (még ha hobbi szakács is) megoldja a problémát, ekkora választékból lehet készíteni valami török halas finomságot, ha nem is magyaros menüt. Mondjuk halászlé helyett legyen török halleves, vagyis balık çorba.

Hírek képei: balikcorba.gifHozzávalók:

300 g tengeri pisztráng (vagy valami szálkamentes tengeri halfilé)
1 db nagyobb sárgarépa
1 db nagyobb krumpli
1 kis fej hagyma
1 mokkáskanál sáfrány
1/2 citrom leve
30 g apró cső száraztészta
2 dl tejszín
só, bors, halcsont, kevés olaj

A hal csontjából, fejéből farkából kb 1,5 liter vízből, kevés sóval, borssal és sáfránnyal alaplevet főzünk (kb fél óra). Közben a hagymát, répát, krumplit apróra felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk. Felöntjük az alaplével (szűrőn keresztül, nehogy szálka kerüljön a levesbe), beleszórjuk a tésztát. Amikor a répa megpuhult, beleborítjuk a falatnyi méretűre darabolt hal filét. 10 perc forralás után a tűzről levéve belekeverjük a tejszínt, és fél citrom levét.

Egészen más íz, mint a magyar halászlé, de nagyon finom!

Rántott halat lehet készíteni a tengeri halakból is, de ha már törökösítjük a menüt, akkor pirított makréla meleg salca-val lesz a második fogás!

Hírek képei: makrelasalca.gifHozzávalók:

4 db makréla
500g paradicsom
250g sárga paprika
2 nagy fej hagyma
1 kis cukkini
1 citrom
1/2 dl olivaolaj a salca-hoz
só, bors, kukorica liszt, kevés olaj a sütéshez
díszítéshez rukkola, petrezselyem, citrom

A halat (fagyasztott makréla otthon is kapható) két ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk, borsozzuk, és 1-2 órára félre tesszük. A zöldségeket felkockázzuk, megsózzuk, és oliva olajon megpirítjuk. Amikor megpuhultak, a tűzről levéve egy fél citromot rácsavarunk, és összekeverjük, majd tálalásig melegen tartjuk. A hal darabokat vékonyan megszórjuk kukorica liszttel, és olajon mindkét oldalukat megpirítjuk (akkor jó, amikor a sütéstől a két oldal fehéredő színe középen "összeér"). A tányéron, vagy tálon díszítve kínáljuk.

Remélem ezekkel a receptekkel sikerül megtörni a megszokott karácsonyi menüt. További recepteket találsz a FŐZŐCSKE menüpont alatt.

A receptek 4 adagra vonatkoznak.

Afiyet olsun - jó étvágyat!

Hozzászólások
#1 | ha7pc - december 18 2011 14:40:49
Ha van olyan, mint '7TR Bandi egykori szilveszteri halászleve MSP-n, akkor ebből is repetázok. Hiába, "QTH MSP OK". Az volt életem első - és eddig utolsó - olyan halétele, amelyből nemhogy jóízűen ettem, de 2x szedtem. Pisti tnx a receptért, jól néznek ki, de ezúttal megmaradok a vizuális élménynél.
#2 | ha5bww - december 18 2011 18:11:52
OJjé, Giresun-on készülj fel a borjúbécsi eszméletlen mennyiségben való készitésére! Citrom, rizs, hasábburgonya...
#3 | ha5oj - december 18 2011 19:04:39
Tudom, hogy Ti antihalasak vagytok...... ne csüggedjetek, van a tarsolyban elegendő mennyiségű kétlábú, és négylábú recept is, ami tábori körülmények között is elkészíthető! röhög shock
#4 | ha5bww - december 19 2011 08:17:24
Remélem, azért meglepsz ezzel is!üldöz
#5 | ha5bww - december 25 2011 11:18:11
Találtatok itthon tengeri halat????röhög
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték

Javasolt megjelenítő felbontás: minimum 1280 * 720 ("szélesvásznú" kép)
A böngészőben a lapok helyes megjelenéséhez a JAVA-t és az ActivX vezérlőket engedélyezni kell!
Az oldalon megjelenő írások, fotók a szerzők tulajdonát képezik. Azokat kizárólag engedéllyel, változatlan formában és tartalommal, a forrás megjelölésével lehet felhasználni!

Türkiye - Törökország

Current time in Ankara, Turkey

Űr időjárás - Space weather


Hullámterjedési előrejelzés by: HA8KUC

HAM RADIO

    DXcluster     ReversBeacon

hallgasd a rádióamatőröket WEB-en: websdr.hu

Solar-Terrestial data

Európai repülőjáratok online térképe

Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

ha5oj 
08/12/2017 07:37
Sziasztok! Január végéig - kb hetente változó QTH-ról ZL/HA5OJ hívójellel vagyok hallható. Magyar idő szerint reggel 6-7 órától 12-13 óráig, valamint este 8-9 óra között. Időeltolódás +12 óra az én javamra! 7-50MHz között 100W és vertical.

ha5oj 
27/07/2016 00:08
Sziasztok! július 24-től augusztus 5-ig ZA/HA5OJ hívójellel vagyok hallható az esti órákban, CW üzemmódban a 7MHz feletti sávokban!

ha5oj 
11/04/2016 17:19
Hi Ed! Én is köszönöm, örültem, hogy sikerült! 5AUC-t sajnos csak egyszer hallottam, nem az övé volt a freki....pedig jól szólt

11/04/2016 16:02
Kösz a HSK qso-t!

22/01/2016 15:13
Köszönöm.

ha5oj 
21/01/2016 21:04
Ed, még folyik az értékelés, rövidesen meglesznek az előzetes eredmények!

19/01/2016 06:24
Még nincsenek előzetes eredmények a honlapon. Ha megvan, küldd el a címemre.

ha5oj 
18/01/2016 22:29
Az értékelésben veszek részt...... utóellenőrzök. Na meg a weblapra teszem fel az elfogadott anyagot.

18/01/2016 09:44
Te csinálod az RHBP-t?

ha5oj 
12/01/2016 10:35
Lesz hívójel is (addig pedig a CEPT: YU/HA5OJ). Már nyomozgatok a neten, hogy a belgrádi klubok közül van-e, ahol magyarul (is) beszél valaki...... eddig sikertelenül, bár több klubot találtam. (azt gondoltam, Nándorfehérváron még vannak magyarok dühös )

ha5oj 
12/01/2016 10:32
Hali Ed! Eddig összesen 2 hetet voltunk Belgrádban (decemberben), majd otthon karácsony, újév, itteni karácsony. Tegnap előtt jöttünk vissza. Most már van internet is. Az antenna helye megvan a tetőn, rövidesen felkerül. A rádió addig a sarokban pihen Smile

10/01/2016 07:15
YU1CA, Belgrád. Van ott is élet.....

09/01/2016 19:55
Lesz hívójeled is? A rádiód megvan még? röhög

ha5oj 
04/01/2016 10:13
Átköltöztünk Belgrádba, de Törökország a szívünköz nőtt (eddig is ott volt a török zászló a macedónnal) taps

04/01/2016 01:58
Akkor most honnan is????

Mi nem bagózunk....
....ugye te sem?
Nemdohányzó honlap - www.dohányzás.hu